Over Fotoclub Wierden

Een vriendenclub van fotografen

Digitale fotografie wordt steeds populairder. In Fotoclub Wierden proberen we samen zoveel mogelijk uit onze hobby te halen.

Ontstaan

De FCW werd opgericht op 1 november 1972 en heeft sindsdien een soms meer, soms minder opvallend bestaan geleid als  verzamelplaats van foto-enthousiastelingen, die ook een vriendenclub werden. Sinds een paar jaar is het ledental spectaculair gegroeid van 8 tot 40 leden.

Onze club is aangesloten bij de nationale Fotobond (BNAFV) en maakt daarbinnen deel uit van de afdeling Twente.
Wij doen regelmatig mee met fotowedstrijden in de afdeling. Voor gevorderde fotografen bieden afdeling Twente en de landelijke Bond onder andere gespreksgroepen over bijvoorbeeld portret- en natuurfotografie en klassieke druktechnieken.

Fotoclub Wierden in het kort

Clubavonden:

• Locatie: Botterhof 1, Wierden
  • Data: elke laatste vrijdag van de maand
  • Tijd: 20.00 - 22.30

Lidmaatschap:

• Jaarlijkse contributie € 50,00 inclusief lidmaatschap Fotobond
    • Nieuwe leden betalen eenmalig een entree bedrag van € 15,00
    • Maximaal ledenaantal: 40 personen
    • Opzegging lidmaatschap: vóór 1 december van het lopende kalenderjaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Maandelijkse clubavonden

Elke laatste vrijdag van de maand houden wij een clubavond, die zich concentreert op het bekijken en bespreken van fotowerk van de leden en soms op activiteiten rond het maken en afwerken van foto’s. Daarnaast zijn die clubavonden ook gewoon heel gezellig.

Wij komen bijeen in het Grand Café van De Botterhof, een verzorgingstehuis in Wierden, waar we ruimte hebben om foto’s te bekijken, sprekers te ontvangen of activiteiten te ondernemen. Er zijn een beamer en groot scherm ingebouwd, zodat we ook interactief met foto''s en computers aan de gang kunnen.

Op de agenda staan onder andere twee maal per jaar rondzendcollecties met tientallen foto’s van de Fotobond of de afdeling Twente, die we gezamenlijk bekijken. Ook proberen we jaarlijks een presentatie door een fotograaf te organiseren, of een uitwisseling met een andere fotoclub in de regio.

Samen foto’s maken

In een fotoclub vind je fotografen met dezelfde belangstelling als je zelf hebt (onder andere natuur, architectuur, of reisfoto’s), of leer je op nieuwe manieren te kijken door met anderen op pad te gaan.

Exposities

Jaarlijks organiseert de Fotoclub Wierden een expositie van eigen werk. Bovendien hangt er steeds een wisselende ‘eregalerij’ met foto’s van clubleden in de galerij van De Botterhof (vrij te bezichtigen).

Cursussen en workshops

In 2009 en 2010 organiseerde de Fotoclub basiscursussen digitale fotografie, mede voor belangstellenden van buiten de Fotoclub; bij voldoende belangstelling kan er een volgende worden georganiseerd.
Tussen Clubavonden door worden soms workshops georganiseerd voor clubleden, bijvoorbeeld in nabewerking op de computer (Lightroom, Photoshop).

Lid worden?

We staan open voor iedereen vanaf ca. 18 jaar die in Wierden of omgeving woont en die enthousiast is over fotografie. U mag beginner of gevorderde fotograaf zijn, met een simpele compactcamera of een grote spiegelreflex, digitaal of analoog. U kunt vrijblijvend twee keer komen kijken, daarna beslist u of u lid wilt worden.
De contributie bedraagt € 50 per jaar (zie kader rechts in de pagina).

Neem alstublieft contact op met de secretaris (zie onderdeel "contact" in het menu) als u belangstelling heeft om een clubavond bij te wonen.
Sinds 2011 is er een maximaal aantal van 40 leden ingesteld. Is dit aantal bereikt dan kunt u op de wachtlijst worden geplaatst.