Over Fotoclub Wierden

Een vriendenclub van fotografen

Digitale fotografie wordt steeds populairder. In Fotoclub Wierden proberen we samen zoveel mogelijk uit onze hobby te halen.

Ontstaan

De FCW werd opgericht op 1 november 1972 en heeft sindsdien een soms meer, soms minder opvallend bestaan geleid als  verzamelplaats van foto-enthousiastelingen, die ook een vriendenclub werden. Het ledental van de club varieert per jaar met een maximum van 40 leden.

Onze club is aangesloten bij de nationale Fotobond (BNAFV) en maakt daarbinnen deel uit van de afdeling Twente.
Wij doen regelmatig mee met fotowedstrijden in de afdeling. Voor gevorderde fotografen bieden afdeling Twente en de landelijke Bond onder andere gespreksgroepen over bijvoorbeeld portret- en natuurfotografie en klassieke druktechnieken.

Fotoclub Wierden in het kort

Clubavonden:

• Locatie: Ontmoetingscentrum Wierden, Spoorstraat 7, Wierden
  • Data: elke laatste vrijdag van de maand
  • Tijd: 20.00 - 22.30

Lidmaatschap:

• Jaarlijkse contributie € 55,00 inclusief lidmaatschap Fotobond
  • Nieuwe leden betalen eenmalig een entree bedrag van € 15,00
  • Maximaal ledenaantal: 40 personen
  • Opzegging lidmaatschap: vóór 1 december van het lopende kalenderjaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bestuur:

• Voorzitter: Hennie Overmeen
  • Secretaris: Cora Krijger
  • Penningmeester: Jan Stam
  • Bestuurslid: Roel van Dijk
  • Bestuurslid: Vacant

Voor contact: secretariaat@fotoclubwierden.nl

Maandelijkse clubavonden

Elke laatste vrijdag van de maand houden wij een clubavond, die zich concentreert op het bekijken en bespreken van fotowerk van de leden en soms op activiteiten rond het maken en afwerken van foto’s. Daarnaast zijn die clubavonden ook gewoon heel gezellig. Wij komen bijeen in het Ontmoetingscentrum in Wierden, waar we ruimte hebben om foto’s te bekijken, sprekers te ontvangen of activiteiten te ondernemen.

Wegens de perikelen met het coronavirus is het op dit moment wat lastiger om bij elkaar te komen tijdens de vaste clubavonden. Toch proberen we om hier een invulling aan te geven zodat we toch van elkaar kunnen leren.

Samen foto’s maken

In een fotoclub vind je fotografen met dezelfde belangstelling als je zelf hebt (onder andere natuur, architectuur, of reisfoto’s), of leer je op nieuwe manieren te kijken door met anderen op pad te gaan.

Exposities

Jaarlijks exposeert Fotoclub Wierden op verschillende locaties, zoals de Botterhof en Bibliotheek Wierden.

Cursussen en workshops

In 2019 organiseerde de Fotoclub basiscursussen digitale fotografie, mede voor belangstellenden van buiten de Fotoclub; bij voldoende belangstelling kan er een volgende worden georganiseerd.
Tussen Clubavonden door worden soms workshops georganiseerd voor clubleden, bijvoorbeeld in nabewerking op de computer (Lightroom, Photoshop).

Lid worden?

We staan open voor iedereen vanaf ca. 18 jaar die in Wierden of omgeving woont en die enthousiast is over fotografie. U mag beginner of gevorderde fotograaf zijn, met een simpele compactcamera of een grote spiegelreflex, digitaal of analoog. U kunt vrijblijvend twee keer komen kijken, daarna beslist u of u lid wilt worden.
De contributie bedraagt € 55 per jaar (zie kader rechts in de pagina).

Neem alstublieft contact op met de secretaris (zie onderdeel "contact" in het menu) als u belangstelling heeft om een clubavond bij te wonen.
Sinds 2011 is er een maximaal aantal van 40 leden ingesteld. Is dit aantal bereikt dan kunt u op de wachtlijst worden geplaatst.